Mitä opiskelu maksaa?

Opiskelija voi hakea Kelan koulumatkatukea, jos koulumatka yhteen suuntaan lyhintä reittiä on vähintään 10 km ja kustannukset ovat yli 54€/kk. Lomakkeita saa netistä Kelan sivuilta tai koulun tomistosta. Palauttamalla koulumatkatukihakemuksen koulun tomistoon, opiskelija saa ostotodistuksen, jolla hän voi ostaa Matkahuollosta bussilipun 43 €:lla/kk.

Alle 10 km koulumatkat opiskelijaa maksaa itse. Paikallisliikenteessä kuukausilipun hinta on tällä hetkellä 25€.

Vuoroliikenteen bussikorttiin opiskelija voi saada tukea kaupungilta yli 25 €:n menevään osuuteen esittämällä kuitin bussikortin ostosta. Tuki myönnetään koulukyyteihin vain jos matka on yli 5 km lyhintä reittiä. Ne opiskelijat, jotka eivät voi käyttää paikallisliikennettä tai vuoroliikennettä, voivat anoa paikkaa perusopetuksen tilausajoihin. Tilausajosta koulu laskuttaa 25 €/kk.

Oppikirjat ja muut opiskeluvälineensä lukiolaiset joutuvat (toisin kuin peruskoululaiset) maksamaan itse. Tietokoneen hankinta kuuluu myös lukiolaisen perushankintoihin.